Menu Sluiten
kop-menzis

“Leden die gebruik willen maken van de collectieve zorgverzekering via Samenwerkingsverband Filatelie kunnen ook dit jaar weer gebruik maken van Menzis.  De korting op de basisverzekering is in 2022 3% en de korting op de aanvullende verzekeringen blijft gelijk op 7%

Voor zowel de tandarts- als aanvullende pakketten.

Bij overstappen gelden geen speciale voorwaarden en ook switchen naar een ander aanvullend pakket kan zonder consequenties.” 

Het collectiviteitsnummer is 56097 of gebruik de volledige naam samenwerkingsverband filatelie.


Beste leden,

Alle zorgverzekeraars hebben hun premies en vergoedingen voor 2022 bekend gemaakt. Wij hebben de informatie over de collectieve verzekeringen verzameld en vanaf vandaag is deze informatie voor de leden terug te vinden via de internetportal van SamenwerkingsVerband Filatelie.

Het adres voor de portal van is: https://medewerkers.info/svfilatelie

Webinars voor medewerkers

Wij ondersteunen je leden graag bij het maken van een keuze voor de zorgverzekering. In november en december houden wij daarvoor meerdere webinars. Tijdens deze webinars leggen de werking van de “zorgportal” uit en geven tips over hoe je de zorgvergelijker, de dekkingzoeker en preventiemodule kunt gebruiken om tot een overwogen keuze te komen. Daarnaast nemen we de tijd om vragen te beantwoorden.

Op de portal onder het kopje “Keuzehulp” komen de data en tijden te staan waarop de webinars plaatsvinden en kunnen medewerkers zich aanmelden.

Voor wie liever één op één contact heeft, zitten onze adviseurs klaar om vragen te beantwoorden via de telefoon, e-mail en webchat.


Leden die gebruik maken en willen vergelijken binnen de mogelijkheden van Menzis, maar ook leden, die nog geen gebruik maken van de collectieve zorgverzekering via Menzis kunnen zonder enige verplichting vergelijkingen maken en zoeken naar specifieke vergoedingen, ook bij andere verzekeraars. De link naar de website is:  https://medewerkers.info/svfilatelie
De website spreekt voor zich en bij specifieke vragen kunt u altijd contact opnemen met de helpdesk van de tussenpersoon.

Belangrijkste wijzigingen in de basisverzekering in 2022:

  1. Het eigen risico blijft met € 385 gelijk aan vorig jaar.
  2. De collectiviteitskorting op de basisverzekering in 2022 is:  3 %De collectiviteitskorting op de aanvullende verzekeringen in 2022 is: 7%
  3. De maximale zorgtoeslag voor een eenpersoonshuishouden stijgt met € 36,- per jaar.
  4. Voor nieuwe deelnemers geldt GEEN medische selectie, met uitzondering voor het hoogste tandartspakket.
  5. De vergoeding voor herstelzorg na corona wordt verlengd tot 1 augustus 2022.